Upozorenje

Poziv na otvorenje izložbe fotografija ALMOST 18. svibnja 2022.

Austrijski kulturni forum Zagreb zajedno s Austrijskom knjižnicom Rijeka prikazuje izbor od 31 fotografije koje će predstaviti na Sveučilištu u Rijeci povodom 30. godišnjice diplomatskih odnosa Hrvatske i Austrije. Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 18. svibnja 2022. s početkom u 12 sati u atriju na 2. katu Filozofskoga fakulteta u Rijeci (ispred Dekanata).

Svi posjetitelji ujedno su pozvani da naprave fotografije koje ih podsjećaju na Austriju, a koje će krajem godine biti objedinjene u online izložbi pod nazivom „AlmostAustria“. Fotografije možete dostaviti Sebastijanu Ribariću na njegov mail, najkasnije do utorka, 17. svibnja 2022. (sribaric1@student.uniri.hr).

Veselimo se Vašem sudjelovanju.

Austrijska knjižnica Rijeka


Putujuća izložba „Almost“, Wojciech Czaja

Što čini putnik kada ne može putovati? Svejedno putuje.

Za vrijeme zatvaranja zbog pandemije koronavirusa početkom 2020. g. Wojciech Czaja iz frustracije je sjeo na Vespu i počeo istraživati svoj rodni grad Beč. Vozio se skrivenim i nepoznatim uličicama, a dovezao se i do udaljenih mjesta na rubu grada –  na taj je način pronašao nebrojena mjesta koja su ga podsjetila na strane gradove i metropole. Otkrio je tako primjerice Havanu na Pratersternu, Pariz u Barnabitengasse ili New York u ulici Grinzinger. Fotografije tih mjesta snimio je svojim pametnim telefonom.


Almost Berlin © Wojciech Czaja
Almost Lyon © Wojciech Czaja
Almost Zagreb © Wojciech Czaja

 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.