Upozorenje

Bivši su in! – Alumni FFRI na obilježavanju Dana Filozofskog fakulteta u Rijeci

Filozofski fakultet u Rijeci širom je otvorio vrata svojim bivšim studentima te ih s velikom radošću i velikim zanimanjem dočekao u tjednu obilježavanja Dana Filozofskoga Fakulteta. Provedene su tri panel-rasprave za studente i nastavnike Filozofskoga fakulteta te druge zainteresirane na dvije različite teme.
 

U srijedu 4. svibnja raspravljalo se na temu Kako nas je filozofski fakultet pripremio za rad u sustavu odgoja i obrazovanja? i to u dva bloka. U jutarnjem bloku gostujući alumni bili su Pamela Grozdanić, nastavnica engleskoga jezika u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji i predavačica na Tehničkom fakultetu i Narodnom učilištu u Rijeci, Kolinda Vučinić, pedagoginja u Dječjem vrtiću Matulji i Anita Jokić, nastavnica engleskog jezika u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji i Predsjednica Hrvatskoga udruženja profesora engleskoga jezika, dok su u popodnevnom bloku sudjelovali Danijela Đurić Perić, nastavnica hrvatskoga jezika u Medicinskoj školi u Rijeci, Matea Lacmanović, nastavnica engleskoga jezika u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu i turistički vodič za Istarsku županiju te Ivan Podnar, nastavnik povijesti u Osnovnoj školi "Ivana Gorana Kovačića" u Delnicama. Izlagači su ukratko predstavili svoj karijerni put, govorili o tome kako i koliko ih je Filozofski fakultet pripremi za rad u nastavi te studentima u publici dali brojne korisne savjete vezano uz ulazak na tržište rada, predstavljanje poslodavcima i rad u školi, ali i šire. Svoja su izlaganja obogatili osobnim iskustvima o kojima su progovorili vrlo iskreno, što je publika sa zahvalnošću i zanimanjem prihvatila. Odgovorili su i na brojna pitanja sudionika te zaključili kako im je Filozofski fakultet (bez obzira na neka ograničenja) dao dobar temelj za rad u školi koji ih je u mnogome obogatio.

U četvrtak 5. svibnja gostujući panelisti i panelistkinje, čiji su karijerni putevi bili vrlo dinamični i osebujni, govorili su na temu Kako nas je Filozofski fakultet pripremio za tržište rada? O toj su temi svoja iskustva iznijeli Mojca Domiter, izvršna direktorica ljudskih potencijala i kulture u Atlantic Grupi d.d., Marta Glažar, zaposlena u Sveučilišnome centru za istraživanje i inovacije, Luka Medak, samozaposlen u obrtu za djelatnost slobodnih novinara (LUMEDIA), Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra Sveučilišta u Rijeci te Vladivoj Lisica, iz područja ljudskih resursa i projektnoga menadžmenta u informatici (Kantun Devs), koji je cijelu panel-raspravu vrlo uspješno i moderirao te se tako našao u dvostrukoj ulozi.

Ovoj panel-raspravi prethodilo je okupljanje alumna članova Udruge alumni FFRI-ja na godišnjoj skupštini Udruge uz raspravu o daljnjim aktivnostima u suradnji s Filozofskim fakultetom i svojom Almom mater – Sveučilištem u Rijeci. U najavi je intenzivnije uključivanje alumna u aktivnosti pod geslom Bivši su in! za koje se nadamo da će s nama podijeliti svoja nama dragocjena iskustva koja će, vjerujemo, imati trostruki učinak – doprinijet će unapređivanju programa koji se izvode na Fakultetu, pomoći aktivnim studentima da odrede jesu li odabrali „pravi“ poziv te da se lakše uključe u svijet rada, ali i motivirati buduće generacije, posebno maturante, na upis programa koji se izvode na Filozofskom fakultetu.

Ovim putem zahvaljujmo svima uključenima te organizatorima, posebno članicama Udruge alumni FFRI-ja u prvom redu dr. sc. Ivani Miočić, tajnici Udruge (Odsjek za pedagogiju), doc. dr. sc. Nataši Košuta, članici Upravnoga odbora Udruge (Odsjek za germanistiku) te Upravi Fakulteta koja je podržala sve aktivnosti, čiji je kraj bio obilježen prigodnim druženje u atriju Fakulteta.

S nestrpljenjem očekujemo daljnje aktivnosti naših alumna!

 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.