Upozorenje

Gostujuće predavanje Tonke Kavran „Kulturno – turistička valorizacija baštine u praksi“

Katedra za umjetnost starog i srednjeg vijeka Odsjeka za povijest umjetnosti sa zadovoljstvom Vas poziva na predavanje Tonke Kavran, u petak, 11. ožujka 2022. s početkom u 10:15 sati u predavaonici 207 Filozofskoga fakulteta u Rijeci na temu Kulturno – turistička valorizacija baštine u praksi.

Materijalna kulturna baština, naročito ona ruralna i manje reprezentativna, nerijetko je zapuštena, nedovoljno istražena, adekvatno zaštićena i prezentirana zbog čega nedostaje svijest i znanje lokalnog stanovništva o njezinu značaju, vrijednostima i potencijalima te se povećava vjerojatnost devastacija. Na primjeru nagrađivanog projekta Rab Archaeological (T)races studentima će biti predstavljen jedan od mogućih pristupa kulturno – turističkoj valorizaciji i revitalizaciji zanemarene kulturne baštine. Naglasak će biti na upravljanju projektom kroz suradnju lokalnih vlasti i organizacija s ustanovama koje se bave proučavanjem i skrbi o kulturnoj baštini, civilnim sektorom i zainteresiranim stanovništvom, stručnjacima iz različitih sfera te partnerima iz inozemstva.

Tonka Kavran profesorica je povijesti umjetnosti i filozofije s višegodišnjim iskustvom u osmišljavanju, organizaciji, koordinaciji, provedbi i promociji raznih programa i projekata iz područja kulture, kulturne baštine, kulturnog turizma, obrazovanja i znanosti. Inicirala je i vodila projekt Rab Archaeological (T)races kojem je 2021. godine Europska mreža kulturnog turizma (ECTN) dodijelila prestižnu nagradu Destination of Sustainalbe Cultural Tourism 2021 u kategoriji Walking Tourism and Slow Travel - Synergies with Cultural Tourism.

 

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.