Upozorenje

Radionica Filmska naSTAVa na Filozofskom fakultetu u Rijeci

U kinu Tuškanac, u organizaciji Hrvatskoga filmskoga saveza, školske godine 2012./2013. počela je Filmska naSTAVa – jedinstven program filmske pismenosti na području Republike Hrvatske. Filmska je naSTAVa jedini filmskoobrazovni program namijenjen srednjoškolskim učenicima te je za sve polaznike potpuno besplatan. Održava se svake godine u najmanje dvama ciklusima: tijekom zimskih i proljetnih učeničkih praznika.

Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske, a svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici (više o projektu na poveznici https://filmskanastava.hfs.hr/).

U suradnji Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Rijeci te Hrvatskoga filmskoga saveza, Filmska naSTAVa gostovat će na Filozofskom fakultetu u Rijeci.
 

Radionica će se održati 11. siječnja 2022. godine od 15:00 do 17:00 sati, u prostoriji F-601. Sastojat će se od kratkoga uvoda o novom kurikulu predemeta Hrvatski jezik i književnost te području Kultura i mediji, nakon čega slijedi praktični dio rada u kojem će voditeljica Margareta Đordić s polaznicima odraditi faze nastavnog sata analize i interpretacije filma, a na primjerima jednoga kratkometražnoga filma za osnovnu i jednoga za srednju školu.

Margareta Đordić (Zagreb, 1989.) diplomirala je kroatistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica Hrvatskog jezika u XVI. gimnaziji, gdje vodi i filmsku grupu. Voditeljica je Digitalne filmske naSTAVe. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju radionici.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.