Upozorenje

Poziv na „Advanced Seminar in Migration: European Border Regime in the Periphery of the EU“

Obavještavamo vas da će se u organizaciji Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci, Instituta za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, Slovenske akademije znanosti i umjetnosti i Centra za napredna istraživanja (CAS) Sveučilišta u Rijeci na našem Fakultetu održati „Advanced Seminar in Migration: European Border Regime in the Periphery of the EUod 15. do 17. prosinca 2021.
 

Seminar je dio istraživačkog projekta Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika (ERIM) Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, koji financira Hrvatska zaklada za znanost (IP 2019-04-6642).
 
Seminar je osmišljen za diplomske studente i doktorande koji se bave migracijom na tzv. „balkanskoj ruti“. 

Sudjelovat će 17 studenata iz različitih zemalja (Hrvatska, Austrija, SAD, Srbija, Poljska, Velika Britanija, Turska i Njemačka), i 10 nastavnika iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije i Srbije, uključujući kolege iz Odsjeka za kulturalne studije. 
 
15. prosinca u Filodramatici će se u 17.30 iskazati dobrodošlica učesnicima, a u 19.00 će se prikazati isječci relevantnih filmova na temu. Naredne dane (16. i 17. 12.) seminar će se održavati na FFRi prema programu aktivnosti https://schoolmigration.ief.hr/program/
  
Poveznica za seminar: https://schoolmigration.ief.hr/

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.