Upozorenje

Nastavničke kompetencije u visokom školstvu: Učenje i poučavanje

Naziv programa: Nastavničke kompetencije u visokom školstvu: Učenje i poučavanje
Razina programa: program cjeloživotnoga obrazovanja
Područje programa: Interdisciplinarno područje društvenih znanosti, obrazovne znanosti
Trajanje programa: 6 mjeseci
ECTS‑bodovi: 10 ECTS‑bodova

O programu: 
Pogram cjeloživotnog obrazovanja Nastavničke kompetencije u visokom školstvu: Učenje i poučavanje omogućit će polaznicima stjecanje nekih temeljnih znanja i vještina za posao sveučilišnog nastavnika. Stečena znanja i vještine omogućit će polaznicima da postanu učinkovitiji nastavnici kroz teorijska promišljanja i istraživanja vlastitog poučavanja.
 
Tijekom programa polaznici će steći sljedeće temeljne kompetencije:
1.       dizajnirati i planirati aktivnosti učenja i izraditi program kolegija
2.       planirati i provesti promjene u svojoj svakodnevnoj praksi u skladu s rastućim razumijevanjem procesa učenja studenata te vrednovati provedene promjene
3.       stvoriti poticajno okruženje za učenje i pružiti podršku studentima
 

Uvjeti upisa na program: Osnovni je uvjet upisa na ovaj program cjeloživotnog obrazovanja završen sveučilišni diplomski studijski program bilo kojeg područja znanosti, kao i sudjelovanje u izvođenju nastave na visokoškolskoj ustanovi. Prednost pri upisu imaju zaposlenici visokoškolskih institucija u suradničkom zvanju, kojima je ovaj program prvenstveno namijenjen. Studij mogu upisati i nastavnici u znanstveno-nastavnom zvanju. Iznimno, mogu se upisati i pristupnici koji nisu zaposleni u sustavu visokog obrazovanja, ali sudjeluju u realizaciji nastave na visokoškolskoj razini kao vanjski suradnici. Za upis se ne provodi selekcijski postupak.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.