Upozorenje

Ured za akademsku podršku

S ciljem osnaživanja, pružanja pomoći i podrške studentima u procesu učenja i svladavanja akademskih zahtjeva, u okviru projekta PerPeTuUm aGile osnovan je Ured za akademsku podršku. Provodi grupno i individualno savjetovanje te edukativne i informativne radionice za studente i nastavno osoblje s ciljem pružanja potpore, osnaživanja te razvoja vještina i kompetencija koje mogu doprinijeti ostvarenju akademskog uspjeha i smanjenju broja studenata koji odustaju od fakulteta. Ured koordinira sustav studentskog mentorstva te, vezano za specifične probleme, teškoće i osobne prilagodbe, upućuje studente na odgovarajuće službe ili odgovorne osobe.
 
Zatraži akademsku podršku
Na putu ka ostvarenju akademskog uspjeha, svaki se student susreće s brojnim preprekama. One mogu biti povezane uz manjak motivacije i samopouzdanja, preopterećenost, teškoće u organizaciji vremena i učenju, probleme osobne prirode te niz drugih čimbenika. Kroz individualno i grupno savjetovanje, upućivanje na određene radionice, povezivanje sa studentima – mentorima te odgovarajućim službama i pojedincima, nastojat ćemo vam pružiti pomoć i potporu te nam se slobodno javite!
 
Voditeljica Ureda: Tonka Kavran, prof.
Tel. 051/265-715
E-mail: 
akademska.podrska@ffri.uniri.hr
F-468
Radno vrijeme: ponedjeljak – petak,  7,00 – 15,00 sati
Individualne i grupne konzultacije: uz prethodnu najavu putem e-maila ili telefona
 
 
SUSTAV STUDENTSKOG MENTORSTVA
Studenti – mentori su studenti viših godina koji kolegama s nižih godina pružaju podršku u procesu prilagodbe studiju kroz davanje smjernica te razmjenu informacija i iskustava. Student – mentor upoznaje studente s nastavnim i vannastavnim mogućnostima na Sveučilištu ili Fakultetu te svojim angažmanom i primjerom pokušava djelovati poticajno na studente. Vezano za određene probleme i osobne prilagodbe, upućuje ih na odgovarajuće službe ili odgovorne osobe.

Postani student-mentor 
Ukoliko ste uspješan student viših godina studija, motiviran za aktivistički i volonterski rad na pomoći mlađim kolegama u prilagodbi zahtjevima studija, ukoliko još za studija namjeravate steći prvo iskustvo u mentorskom radu, unapređivati komunikacijske, organizacijske i vještine timskog rada te obogatiti svoj životopis potvrdom osobne angažiranosti, odgovornosti i uspješnosti, postanite student-mentor!
 
Potraži svog studenta-mentora
Svatko se tijekom studiranja, naročito na prvoj godini studija, susreo s brojnim pitanjima. Poput onih kako uputiti službeni e-mail profesoru, kako se najaviti na konzultacije, prijaviti ispit, što se sve očekuje tijekom studija, na ispitu, kako naći smještaj, ali i s pitanjima koja otkrivaju čari studentskog života. Ako vam je potrebna bilo kakva pomoć ili podrška iskusnijeg kolege, javite se Uredu za akademsku podršku te vas povezati s vašim studentom-mentorom.
 
Ako želite postati student – mentor ili ste student kojem je potrebna podrška studenta -mentora, javite nam se na: akademska.podrska@ffri.hr
 
 
Dodatne informacije
 
Postupovnik sustava osiguravanja i unapređivanja kvalitete FFRI

Priručnik o sustavu mentorstva

Brošura – Ured za akademsku podršku i Ured za karijere

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.