Upozorenje

Međunarodno istraživanje EUROSTUDENT

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nositelj provedbe nacionalnog istraživanja EUROSTUDENT obavještava da je započelo najopsežnije istraživanje ekonomskih i socijalnih uvjeta života studenata.

Istraživanje se provodi u svim zemljama Europskog prostora visokog obrazovanja, a u Republici Hrvatskoj Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi istraživanje u suradnji s istraživačkim timom Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Specifičnosti ovogodišnjeg istraživanja su pitanja koja žele oslikati iskustva iz proteklog razdoblja u kojem se studiranje odvijalo sa smanjenim opsegom kontakata s profesorima, ali i s kolegama studentima.

U istraživanju mogu sudjelovati svi studenti koji studiraju u ovom semestru.
 
Uključivanje je moguće putem poveznice na stranici projekta www.eurostudent.hr (AAI pristup).

Poziv na radionicu "Od Filozofskog fakulteta u Rijeci do karijere u novim zanimanjima: IT, HR, Data Research i Business Development"

Kompanija ch-aviation je međunarodna kompanija koja ima ured i u Hrvatskoj i koja trenutno zapošljava veći broj novih zaposlenika na različitim pozicijama u IT-u, HR-u, Data Researchu i Business Developmentu te će spomenute mogućnosti predstaviti i studenticama i studentima zainteresiranima za karijeru u novim zanimanjima u kojima je jezik svakodnevne komunikacije engleski. Tako će gđa Ana Šeničnjak, voditeljica ljudskih resursa tvrtke ch-aviation, u četvrtak, 26. svibnja 2022. godine održati radionicu na temu Od Filozofskog fakulteta u Rijeci do karijere u novim zanimanjima: IT, HR, Data Research i Business Development, na kojoj će, među ostalim, govoriti o trendovima u zapošljavanju u novim zanimanjima te iskustvima zapošljavanja osoba sa završenim filozofskim fakultetom i prednostima koje filozofski fakultet nudi naspram drugih fakulteta. Radionica će se održati u prostoriji F-106 od 13:00 do 14:30 sati.
 
Radionica se održava u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“.

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023.

Sveučilište u Rijeci 16. svibnja 2022. raspisuje Erasmus Natječaj za studijski boravak u ljetnom semestru akademske godine 2022./2023.

Institucije na kojima možete ostvariti mobilnost u 2022. / 2023.

Prijave na natječaj podnose se isključivo elektroničkim putem klikom na poveznicu PRIJAVA zaključno do 12. rujna 2022.

Poziv na radionicu "Trendovi i mogućnosti karijere u digitalnom marketingu"

Pozivamo vas na radionicu Trendovi i mogućnosti karijere u digitalnom marketingu, koju će u četvrtak, 12. svibnja 2022. od 13:00 do 14:30 sati u prostoriji F-006 na Filozofskom fakultetu održati stručnjak za digitalni marketing Andrej Tonković iz marketinške agencije Arbona.
 

Opširnije...

Natječaj za stipendije japanske vlade

Veleposlanstvo Japana raspisalo je natječaj za dodjelu stipendije japanske vlade za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije. Stipendije su namijenjene studentima bilo kojeg smjera koji su zainteresirani za znanstveno istraživanje na nekom od japanskih sveučilišta, nakon čega se pruža mogućnost nastavka studija na magisteriju i/ili doktoratu (MA & PhD) u Japanu.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu koja počinje od 1. travnja 2023. Sve informacije o natječaju mogu se pronaći na stranicama Veleposlanstva Japana.

Smjernice

Poziv za sudjelovanje u fokus grupama

Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra (SSC-a) poziva studentice i studente riječkog Sveučilišta na sudjelovanje u fokus grupama o izlaganjima i javnim nastupima u online okruženju.
 

Opširnije...

Wings For Life World Run 2022.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Rijeci - YUFE, Riječki Športski Sveučilišni Savez u suradnji s Društvom sportske rekreacije Kvarner pozivaju sve zainteresirane da se i ove godine priključe 6. izdanju humanitarne utrke Wings For Life World Run 2022. koja će se održati 8. svibnja 2022. na Čavlima (Rijeka). Utrka započinje točno u 13:00 sati.
 

Opširnije...

Natječaj za Ljetnu školu Bovec 2022.

Filozofski fakultet u Rijeci na temelju sklopljenoga sporazuma s partnerskim institucijama raspisuje NATJEČAJ za Ljetnu školu Bovec 2022.

U Bovcu u Sloveniji će se od 17. do 31. srpnja 2022. godine održati Ljetna škola Bovec, međunarodna škola stranih jezika s dugogodišnjom tradicijom. Možete učiti njemački, slovenski i talijanski na početnome (s minimalnim predznanjem) i naprednome stupnju te furlanski na početnome stupnju. Studenti iz drugih zemalja imaju mogućnost učiti hrvatski kao strani jezik. Programom su predviđeni jezični tečajevi, radionice i izleti, a ovogodišnja je tema Ljetne škole „Podijeljeno sjećanje – kulture sjećanja“.

Natječaj se raspisuje u svrhu dodjeljivanja četiriju stipendija namijenjenih redovitim studentima preddiplomskih i diplomskih studija na Filozofskome fakultetu u Rijeci, a njima je obuhvaćena školarina, smještaj u hotelu Alp u Bovcu s polupansionom*, radionice i izleti. Informacije o Ljetnoj školi Bovec dostupne su i na mrežnoj stranici https://www.aau.at/en/international/study-abroad/summer-schools/sommerkolleg-bovec/.  

Molimo zainteresirane studente da prijavnu dokumentaciju predaju u Tajništvu Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci, s naznakom „Prijava za Ljetnu školu Bovec 2022.“.

Rok za prijavu je 10. svibnja 2022., a rezultati će biti objavljeni početkom lipnja.
 

Opširnije...

POZIV NA RADIONICU ,,ZABLISTAJ PRED POSLODAVCEM''

Ured za karijere Filozofskog fakulteta u Rijeci u suradnji s Uredom za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra (SSC-a), organizira radionicu pod nazivom Zablistaj pred poslodavcem. Radionica je namijenjena razvoju vještina pismenog i usmenog predstavljanja poslodavcima pri čemu je posebna pažnja usmjerena na izradu životopisa i motivacijskog pisma te pripremu za selekcijski intervju.

Radionicu će održati Nikoleta Zubić, voditeljica Ureda za karijere SSC-a, u četvrtak, 21. travnja 2022. godine s početkom u 13:15 sati u prostoriji F-450 na Filozofskom fakultetu. Planirano trajanje radionice je 90 minuta.

Sve zainteresirane studentice i studente molimo da svoje sudjelovanje na radionici prijave putem poveznice  https://forms.office.com/r/5uKEBj4tY5.

Radionica se organizira u sklopu projekta "Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile)" Filozofskoga fakulteta u Rijeci koji je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) te Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”.

Poziv na predstavljanje novog YUFE programa

Drage studentice i studenti, kolegice i kolege,

pozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju novog YUFE programa koje nudimo studentima, u srijedu, 13. travnja u 11 sati u prostoriji F-006 (prizemlje). Na ovome kratkom predstavljanju imat ćete prilike čuti detalje o tome kako se prijaviti za YUFE program i koje vas sve prilike očekuju nakon prijave, kao i postaviti sva potencijalna pitanja, neovisno o tome jeste li student ili nastavnik.

Ako volite učiti nove stvari, unaprijeđivati postojeće vještine i kompetencije, a uz to se želite baviti onime što volite te se družiti s mladima diljem Europe, pridružite nam se u novom YUFE Student Journey programu koji nudi sve navedeno!

Sveučilište u Rijeci i ove godine omogućuje svojim studentima upis u ovaj YUFE program koji vam pruža priliku da u skladu s vlastitim interesom i rasporedom pohađate online kolegije, koristite Erasmus+ mobilnost za razmjenu, učite nove jezike, stručno se usavršavate ili volontirate u zajednici na 9 europskih sveučilišta.

Prijave su otvorene preko YUFE virtualnog kampusa do 24. travnja ili do zaprimanja 60 prijava sa Sveučilišta u Rijeci, a jedini uvjet za prijavu jest da se koristite engleskim jezikom na B2 razini.

Više informacija o YUFE Student Journey programu dostupno je ovdje, za sva pitanja molimo vas da pažljivo pročitate najčešće postavljena pitanja (FAQ), a u slučaju da su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, pojašnjenja ili upute slobodno nam se javite se na: admission.yufe@uniri.hr.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.