Upozorenje

Vijesti i događanja

Obavijest o projektu Filozofskoga fakulteta u Rijeci: Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile)

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da je projekt Filozofskog fakulteta u Rijeci pod nazivom Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile) financiran bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, u iznosu od 3.193.786,40 kuna.

Trogodišnji program osmislili su članovi Odsjeka za povijest, Odsjeka za povijest umjetnosti, Odsjeka za germanistiku i Odsjeka za talijanistiku primarno radi potreba studenata tih studijskih programa, međutim, modaliteti razvoja stručne prakse bit će primjenjivi i za ostale studijske programe koji se izvode na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Ciljevi projekta uključuju unapređivanje postojećih i razvijanje novih modela provedbe stručne prakse kroz osmišljavanje ishoda učenja te organizaciju i provedbu stručne prakse studenata u suradnji s partnerskim institucijama.

Kako bi se ostvarili zadani ciljevi projekta, uz Filozofski fakultet u Rijeci u projektu sudjeluje još osam partnerskih organizacija u kojima će se izvoditi stručna praksa. Partneri institucije na projektu su Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzej suvremene umjetnosti, OŠ Vežica, Srednja talijanska škola – Rijeka, TZ Kvarner, Zajednica Talijana i Udruga Žmergo.

Modeli stručne prakse koji će se razvijati u okviru projekta ostvarit će se kroz opremanje humanističkoga, povijesnoga, prevodilačkoga i metodičkoga praktikuma gdje će studenti odrađivati dijelove stručne prakse na Fakultetu te kroz edukacije koje su osmišljene u okviru projekta za studente i nastavnike na Fakultetu, kao i za mentore koji će raditi sa studentima. Projektom će također biti financirano osnivanje Ureda za karijere i Ureda za akademsko savjetovanje Filozofskog fakulteta u Rijeci čija će zadaća biti olakšavanje provedbe stručne prakse, kao i savjetovanje studenata o modelima zapošljavanja nakon završetka studija.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.