Upozorenje

Vijesti i događanja

Gostovanje izložbi Katedre za umjetnost starog i srednjeg vijeka, Odsjeka za povijest umjetnosti, Filozofskog fakulteta u Rijeci u Crnoj Gori

U petak, 6. rujna 2019. u Svečanoj dvorani Ministarstva kulture Crne Gore u Cetinju, biti će predstavljene dvije poster-izložbe članova Katedre za umjetnost starog i srednjeg vijeka, Odsjeka za povijest umjetnosti, Filozofskog fakulteta u Rijeci: „Stoljeće arheoloških istraživanja u Rijeci“ i „Ars lignea Adriatica, odabrani primjeri drvorezbarene umjetničke baštine sjevernog Jadrana“.

Pozivnica
 

Radi se o prvom u nizu gostovanja izložbi u kulturnim institucijama Crne Gore. Uz otvorenje su previđena i dva kratka predavanja ko-autorica izložbi: dr. sc. Palme Karković Takalić „Antička i srednjovjekovna Tarsatika u svjetlu pisanih i materijalnih izvora“ i Petre Predoević Zadković, prof. „Srednjovjekovna drvorezbarska baština Rijeke i Kvarnera“.

Navedenim programom predstavljaju se rezultati istraživanja i rada na projektima: "Migracije, identiteti i kontekst srednjovjekovne umjetnosti Kvarnera", koji sufinancira Sveučilište u Rijeci i "Ars lignea adriatica" koji sufinancira Hrvatska zaklada za znanost. Cilj je ostvariti stručni i znanstveni dijalog, utvrditi i usporediti način na koji se istražuju i interpretiraju srodni lokaliteti i spomenici te omogućiti nastavak suradnje između navedenih i drugih institucija Hrvatske i Crne Gore.

Izložbe i predavanja odvijaju se uz potporu Saveza Crnogoraca Hrvatske, Grada Rijeka, Filozofskog fakulteta i Sveučilišta u Rijeci, Hrvatske zaklade za znanost, Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore te Ministarstva kulture Crne Gore.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.