Upozorenje

Natječaj za studentskog pravobranitelja

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci raspisuje Natječaj za izbor Studentskog pravobranitelja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Dužnosti Studentskog pravobranitelja su:
- prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima Fakulteta,
- savjetuje studente o načinu ostvarivanja njihovih prava,
- može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata radi zaštite njihovih prava,
- brise se za zakonitost rada Studentskoga zbora i zakonitu provedbu studentskih izbora,
- obavlja druge poslove utvrđene Statutom Fakulteta i Studentskog zbora.

Na natječaj se mogu javiti svi studenti Filozofskog fakulteta koji ispunjavaju uvjete natječaja.

Obavijesti o raspisivanju dopunskih studentskih izbora

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija raspisala je dana 19. studenog 2019. godine dopunske studentske izbore temeljem Odluke Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i odluka Senata.
 
Dopunski studentski izbori bit će održani 19. prosinca 2019. godine od 8 do 20 sati na biračkim mjestima na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, a održavaju se izbori za članove i zamjenike studentskih predstavnika u  studentskim zborovima sastavnica i Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci.

7. Riječki interdisciplinarni kongres – Sloboda govora i govor mržnje

Pozivamo sve zainteresirane na 7. Riječki interdisciplinarni kongres koji će se 14. i 15. studenog održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Tema ovogodišnjeg RIK-a je „Sloboda govora i govor mržnje“. Tijekom dva dana kongresa predstaviti će se pozvani predavači i studenti s predavanjima koja su vezana uz centralnu temu kongresa.

Krajem prvog dana kongresa očekuje Vas i predstava „Sakrij se negdje daleko. Do smrti.“ koju će izvesti Udruga Arterarij iz Zagreba.

Detaljan raspored predavanja pogledajte na poveznici.

Poziv za sudjelovanje na 7. Riječkom interdisciplinarnom kongresu

Pozivamo Vas na sudjelovanje na 7. RIK-u. Radi se o interdisciplinarnom kongresu koji se održava na Filozofskom fakultetu 14. i 15. studenog, a tema ovogodišnjeg kongresa je „Sloboda govora i govor mržnje”.
 
Moguće teme kongresa: pravni aspekt govora mržnje, sloboda govora nacionalnih manjina, analize govora poznatih osoba i slično.
 
Pozivaju se svi studenti koji svojim znanjem i vještinama mogu pridonijeti kongresu, da se prijave na aktivno sudjelovanje putem linka: https://forms.gle/b471hJRVXVbPHXR47 ili na pasivno sudjelovanje putem maila szffri@gmail.com
 
Prijave se zaključuju 15.10.2019.

Poziv na 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva (STUP)

Dragi studenti, nastavnici i suradnici!

S velikim zadovoljstvom pozivamo vas na 1. Nacionalni kongres studentskog predstavništva (STUP), koji organiziraju predstavnici studenata na Sveučilištu u Rijeci.

Ove godine teme su:

  1. Osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (studentske ankete, ocjenjivanje...)
  2. Studentski zakoni i propisi (novi Zakon o obavljanju studentskih poslova...)
  3. Primjeri dobre prakse iz područja studentskog predstavništva (studentski zborovi Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije)
 
Teme su namijenjene svim studentima našega Sveučilišta, a obavezno je sudjelovanje svih predstavnika studenata sa sastavnica, te se mogu prijaviti i svi studenti potpuno besplatno na poveznici.

Izvještaj Natječaja za financiranje studentskih projekata u zimskog semestra akademske godine 2018./2019.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci objavljuje rezultate natječaja za financiranje projekata studentskih udruga, grupa studenata i studenata pojedinaca u zimskom semestru akademske godine 2018./2019.

Rezultati

Studentska filmska večer: Orlando

Udruga studenata povijesti „Draco Tarsaticum” poziva Vas na studentsku filmsku večer u utorak, 26. ožujka na kojoj će biti prikazan film britanske redateljice Sally Porter „Orlando”. Riječ je o ekranizaciji istoimenog romana Virginije Woolf u kojem pratimo putovanje besmrtnog mladog engleskog plemića Orlanda kroz nekoliko stoljeća britanske povijesti.

Studentska filmska večer bit će održana u predavaonici F-106 s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Natječaj za financiranje studentskih projekata u ljetnom semestru ak. god. 2018./2019.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Rijeci raspisuje natječaj za financiranje projekata studentskih udruga, grupa studenata i studenata pojedinaca u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019.

Ukupni fond natječaja je 4.000,00 kuna, a po projektu se može maksimalno ostvariti 800,00 kuna.

Obrazac za prijavu

Die lange Nacht der kurzen Texte

Udruga studenata germanistike „DUDEN“ poziva vas na sudjelovanje na projektu „Die lange Nacht der kurzen Texte“ koji će se održati 5. travnja 2019. u Book Caffe-u Dnevni boravak u 19 sati.

ZADATAK: napišite pjesmicu/bajku/priču na njemačkom jeziku koristeći se ponuđenim riječima.

Radovi se primaju do 2. travnja 2019.

Najkreavniji radovi bit će nagrađeni!

Svoje radove možete poslatina usg.duden@gmail.com

Budite kreatvni i pustite mašti na volju. Čekamo vaše radove!

 
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.