Upozorenje

Prijedlog novog modela reakreditacije - javna rasprava

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) s Povjerenstvom Akreditacijskog savjeta izradila je prijedlog novog modela reakreditacije, koji u prvom redu uključuje dorađene standarde za ocjenu kvalitete sveučilišta i sastavnice sveučilišta te veleučilišta i visokih škola.

Stoga AZVO provodi javnu raspravu od 30. siječnja do 28. veljače 2017. godine s ciljem prikupljanja prijedloga i komentara zainteresirane javnosti o nacrtima prijedloga dokumenata:

· Standardi za vrednovanje kvalitete sveučilišta i sastavnica sveučilišta u postupku reakreditacije visokih učilišta
· Standardi za vrednovanje kvalitete veleučilišta i visokih škola u postupku reakreditacije visokih učilišta
· Postupak reakreditacije visokih učilišta
· Sustav ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete visokog učilišta u postupku reakreditacije visokih učilišta
· Tablice iz Mozvaga u samoanalizi.


Navedeni dokumenti dorađeni su na temelju informacija prikupljenih u prvom ciklusu reakreditacije te su usklađeni s izmijenjenim i dopunjenim Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u Europskome prostoru visokog obrazovanja (Standards and guidelines for quality assurance in the European Higher Education Area - ESG), koje su 2015. godine usvojili ministri Europskoga prostora visokog obrazovanja.

U skladu s novim modelom, sljedeći bi se ciklus reakreditacije trebao u potpunosti posvetiti poticanju poboljšanja, u skladu s preporukama za unapređenje kvalitete.

Pozivamo Vas da se uključite u javnu raspravu i dostavite svoje prijedloge i komentare na nacrte dokumenata pomoću obrazaca sudjelovanja u savjetovanju do 28. veljače 2017. godine na adresu elektroničke pošte javna.rasprava@azvo.hr

Svi nacrti dokumenata te obrasci dostupni su na poveznici.

 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.