Upozorenje

Obavijest o održavanju Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Obrazovanje odraslih i tržište rada

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija OBRAZOVANJE ODRASLIH I TRŽIŠTE RADA u organizaciji Ustanove za obrazovanje odraslih Dante iz Rijeke u suradnji s eminentnim znanstvenicima i stručnjacima iz područja obrazovanja odraslih, održat će se od 30. lipnja do 1. srpnja 2016. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci, predavaonice F-006 i F-230.
 

Znanstveno-stručna konferencija dio je projekta „Yes to Easier Education and Employment for Sensitive groups“ (referentni broj: 1202.074-16), financiranog sredstvima međunarodnog foruma „Central European Initiative“ (CEI), čiji je glavni cilj potpora europskih integracija u zemljama članicama CEI-a.

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave obrazovanjem odraslih, predstavnike zavoda za zapošljavanje i druge zainteresirane dionike iz Hrvatske i inozemstva kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju obrazovanja odraslih i tržišta rada, provedbi andragoških istraživanja te javno promovirala važnost obrazovanja odraslih. Naglasak je na uključivanju marginaliziranih skupina u obrazovanje odraslih s ciljem razvoja zapošljivosti.

Glavna tema ove znanstveno-stručne konferencije je povezanost obrazovanja odraslih i tržišta rada, a podteme se odnose na: svrhu i karakter obrazovanja odraslih za tržište rada, ekonomsku, socijalnu i političku korist od obrazovanja odraslih, zapošljivost i konkurentnost na nacionalnoj i europskoj razini, povezanost obrazovanja odraslih s potrebama tržišta rada, obrazovanje odraslih i uključivanje marginaliziranih skupina te praktične primjere aktivnosti i programa obrazovanja odraslih za tržište rada.

Pozvani predavači su uvaženi stručnjaci andragozi: dr. sc. Siniša Kušić s Filozofskog fakuleta u Rijeci, dr. sc. Mirjana Mavrak s Filozofskog fakulteta u Sarajevu i dr. sc. Katarina Popović s Filozofskog fakulteta u Beogradu, glavna tajnica Međunarodnog vijeća za obrazovanje odraslih (ICAE).

Uz domaće izlagače na konferenciji će sudjelovati izlagači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Slovenije i Srbije s ukupno 22 izlaganja podijeljena u tematske sekcije. Službeni jezik konferencije je hrvatski i engleski jezik.

Na konferenciju su dobrodošli i predstavnici suradnih struka, poslodavci, predstavnici udruga, studenti i studentice pedagogije te svi zainteresirani koje žele iskoristiti priliku za stjecanje novih znanja i međusobno upoznavanje i druženje.

Više informacija dostupno je na poveznici

http://www.dante-ri.hr/obrazovanje-odraslih-i-trziste-rada

Program Međunarodne znanstveno-stručne konferencije


 
 
.
 

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.